Onze Gezellen - Pancratius

1-1 (1-1)

1-1 Mark Steur

Gele kaarten: Ray Semmoh en Samir Bouttar

“Onder deze omstandigheden was dit een terechte uitslag”, oordeelde elftalleider Hans ter Haak. “Er viel vandaag heel slecht te voetballen. Er stond heel veel wind en daardoor was het vrijwel onmogelijk om combinatievoetbal te spelen. We speelden op het kunstgrasveld van Onze Gezellen en dat ligt echt helemaal open. Daardoor had de wind vrij spel en dwarrelden de ballen alle kanten op. Dan blijft er maar een ding over en dat is met heel veel inzet spelen. Onze Gezellen kwam in de zeventiende minuut op voorsprong. Zes minuten voor rust kregen wij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied omdat de scheidsrechter vond dat de keeper de bal te lang vasthield. De bal werd breed gelegd op Mark Steur en hij schoot de 1-1 keurig binnen. In de eerste helft was Onze Gezellen misschien de betere ploeg, Pancratius was na rust de bovenliggende partij. In de laatste tien minuten hebben we nog twee grote kansen gehad. Die hadden er zomaar in kunnen gaan, maar ik blijf zeggen dat onder deze barre omstandigheden de 1-1 een terechte uitslag is. Fuad Bouttar en Samir Bouttar kregen in de slotfase de mogelijkheid om de bal nog terug te leggen maar ze kozen allebei voor een poging in de korte hoek. Door dit gelijkspel lopen we een punt in op Almere en blijven we goed meedoen in de tweede periode. Ik weet niet precies hoe de situatie nu is maar wij hebben acht punten uit vier duels. Als ik het goed heb, komt Roda ‘23 nu wat dichterbij. Maar we spelen wel in elk geval een rol van betekenis in de tweede klasse.”