DSOV wil spelen en winnen ondanks omstandigheden

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

Zondagvoetbal

Zespuntenduel tegen RCH eindigt in 0-0 waar beide ploegen weinig aan hebben “Ze zijn aan het strooien in de doelgebieden”, meldde Stephan Spruijt telefonisch terug om iets over half twee. “De scheidsrechter heeft het veld gekeurd en hij vond dat het er goed bij lag. Alleen de doelgebieden niet. Ik wil graag spelen vandaag. Remco Meerstra is fit en ik heb een paar spelers van het derde kunnen charteren. Het liefst sta ik voor de winterstop boven RCH en BSM. Dan moeten we vandaag wel winnen natuurlijk.”

DSOV - BSM 0-0

Géén kaarten

Het veld doorstond de keuring, de gewenste overwinning kwam er niet. “We hadden de kansen in de beginfase moeten benutten, dan hadden we RCH pijn kunnen doen”, blikte Stephan Spruijt meteen na het laatste fluitsignaal terug. “We hebben onze kansen en kansjes gehad, aan de andere kant heeft RCH ook zijn mogelijkheden gehad. We schieten er niet veel mee op.” DSOV verscheen aan de aftrap mét aanvoerder Remco Meerstra, Frank Olsthoorn en Piet Hein van der Laan in de basis. Met redelijk verzorgd spel probeerde de thuisploeg een opening te creëren. In de zesde minuut vond Remco Meerstra met een prima steekpass de lopende Piet Hein van der Laan die de doelman van RCH op zijn weg vond. In de twaalfde minuut werd een schot van dezelfde Piet Hein van der Laan geblokt. De bal kwam voor de voeten van de mee ingeschoven Marco Olsthoorn die een afzwaaier produceerde tot afgrijzen van de fel meelevende Stephan Spruijt. Even later betrof diens afgrijzen de beslissing van de scheidsrechter om DSOV een vrije trap toe te kennen waar de voordeelregel beter was geweest. Remco Meerstra bleef in balbezit, was erdoor en had twee ploeggenoten mee toen het fluitsignaal klonk. Na de sterke opening van DSOV nam RCH meer initiatief. Dat resulteerde in een hachelijk moment voor de thuisploeg na 25 minuten. De bal belandde op de lat boven Jochem Steur die zich vervolgens tot twee keer toe met leeuwenmoed voor de bal wierp en zo zijn ploeg voor een achterstand behoedde. DSOV was op slag van rust nog dichtbij 1-0 toen Remco Meerstra een voorzet van Bunyamin Güngor uitstekend inkopte. De doelman redde en de rebound van Güngor leverde niets op. De tweede helft was minder dan de eerste, de zware omstandigheden trokken een stevige wissel op de spelers. Splijtende passes van Radjin de Haan zorgden voor gevaar voor het DSOV-doel en in de laatste vijf minuten perste de thuisploeg er nog een slotoffensiefje uit. Steven Leeuwerink leverde een gevaarlijk schot af en Remco Meerstra probeerde het nog met een kopbal, maar de wedstrijd eindigde in een terechte 0-0.