Prijs beloond

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

Winnaar Ruud Severijns is werkzaam bij Sita Recycling in Vijfhuizen waar hij onder meer verantwoordelijk is voor de begeleiding van een twaalftal medewerkers van Paswerk. Volgens de jury weet de winnaar het type mens en het soort werk uitstekend te verbinden, weet hij het personeel met verschillende achtergronden prima te motiveren en hanteert hij een goede combinatie van sociale en zakelijke betrokkenheid.

Ruud Severijns van Sita ‘beretrots’ VIJFHUIZEN - Ruud Severijns van Sita Recycling uit Vijfhuizen heeft de Paswerk Prijs voor Sociaal Ondernemen gewonnen. Donderdag 29 november kreeg hij het bijbehorende kunstwerkje (een bokaal van keramiekkunstenares Noortje Meijerink-Van Sambeek) uit handen van de Commissaris van de Koningin Harry Borghouts. De prijsuitreiking vormde de officiële afsluiting van het congres over de regionale arbeidsmarkt, gehouden op initiatief van en in het gebouw van Paswerk in Cruquius.

Eer

Ruud Severijns reageerde uiterst verrast toen hij zijn naam hoorde noemen. Een dag later, als hij een beetje is bekomen van alle schouderklopjes en bedankjes, laat hij weten ‘ontzettend trots te zijn’ en ‘het een hele eer’ te vinden. Zelf verklaart hij het winnen van de prijs door de wijze waarop Sita al jarenlang langdurig werklozen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap opvangt en begeleidt. “We proberen mensen die zich door de maatschappij aan de kant voelen gezet een kans te geven op de arbeidsmarkt.”

Zelf stopt Ruud Severijns veel tijd in het begeleiden van deze mensen.”Ieder mens heeft z’n goede kanten. Wij kijken niet naar wat ze niet kunnen, maar juist naar wat ze wél kunnen. Ze voelen zich gewaardeerd hier. Ook al omdat ze door de andere Sita-medewerkers geaccepteerd worden zoals ze zijn.”

De bokaal staat nu nog bij hem thuis, maar krijgt een ereplaats in het nieuwe kantoor dat in februari klaar moet zijn.

De medewerkers waar Ruud Severijns over spreekt sorteren bij Sita al het afgedankte bruin- en witgoed waar een stekker aan zit. Bij Sita wordt het gescheiden, waarna het wordt afgevoerd naar de recyclingfabrieken.

Doel van de Paswerk Prijs is om organisaties of personen in de schijnwerper te zetten die een buitengewone bijdrage leveren aan het begeleiden van werkzoekenden richting de arbeidsmarkt. Overige genomineerden uit de regio waren Jan Sol (Mimex Retail uit Lijnden) en Luuk Hanegraaf (ANWB in Badhoevedorp).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie