VVC maakt het SVIJ weer heel lastig

6 december 2007 om 00:00 Nieuws

VVC - SVIJ 0-1 (0-0)

Géén kaarten

“Zeven minuten voor tijd maken zij de 0-1”, treurde Piet Nieuwenhuijse. “VVC heeft vandaag best nog de nodige kansjes bij elkaar gespeeld. Maar om te scoren moet je het geluk af en toe ook een beetje mee hebben. Bovendien, het was vandaag echt geen weer om te voetballen. De scheidsrechter heeft het hoofdveld eerst nog aan een grondige inspectie onderworpen, het liefst hadden we op gewoon gras gespeeld. Maar al zou dat misschien nog net gekund hebben, dan hadden we het veld wel helemaal naar de knoppen gespeeld. Dus speelden we op kunstgras, uiteraard na overleg met SVIJ. Op kunstgras valt goed te voetballen maar ik zeg het nog een keer: vandaag was het absoluut geen weer om te voetballen. We hebben denk ik wel elf keer de bal uit de sloot moeten vissen. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, wij zijn nog de enige ploeg die wist te winnen van SVIJ in deze competitie. Er stond dus iets op het spel, SVIJ wilde vandaag graag winnen. In de eerste helft raakten wij de lat met een kopbal van Chuma Jammeh, na rust raakten zij de lat bij ons. Ik zei tijdens de wedstrijd tegen Jos Rump dat de ploeg die het eerste doelpunt zou maken, de wedstrijd zou winnen. Zeven minuten voor tijd waren we niet scherp genoeg. Een verkeerde inworp waaide terug door de wind, er werd even geen rugdekking gegeven waardoor er een tegenstander kon ontsnappen. Hij kon de bal voor het doel brengen en ook daar stonden we niet goed op te letten. Zonde, een gelijkspel was terecht geweest, want ik vond ons, voor zover je daar onder deze omstandigheden van kunt spreken, het beste van het spel hebben. Maar ja, ik kijk wel door een VVC-bril, hè...”