Meerderheid tegen coffeeshop

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Waar komt de coffeeshop in Nieuw-Vennep? Die vraag houdt de dorpsraad én de inwoners van het tweede dorp van Haarlemmermeer al enige tijd bezig. De dorpsraad blijft faliekant tegen een coffeeshop in het centrumgebied, maar het college van B en W sluit die optie nadrukkelijk niet uit. “Als deze notitie in de gemeenteraad wordt behandeld, zullen wij tegen die tijd van ons laten horen”, zo zegt dorpsraadvoorzitter Thomas Hendriksen.

De coffeeshop in Nieuw-Vennep heeft inmiddels al heel wat tongen losgemaakt. Na Hoofddorp is Nieuw-Vennep de tweede kern waar mensen zonder problemen softdrugs moeten kunnen kopen. Eerder dit jaar sprak nog een grote meerderheid van de bewoners zich tegen dit plan uit. Maar Thomas Hendriksen zegt dat het geen haalbare kaart meer is om zich nog langer tegen een coffeeshop te verzetten. De gemeenteraad heeft immers al in 1999 uitgesproken dat er maximaal drie coffeeshops in de polder mogen komen.

De strijd gaat nu daarom veel meer over de vraag waar de coffeeshop moet komen. Het college heeft in een notitie criteria aangegeven, waaraan een geschikte plek moet voldoen. Het zegt met nadruk niet te willen sturen, maar wel locaties te willen uitsluiten. Behalve in het centrum kunnen toekomstige exploitanten wat de gemeente betreft ook elders in het dorp zoeken. B en W willen begin volgend jaar een informatieavond houden in Nieuw-Vennep zelf.

Op de poll van de digitale HC is inmiddels flink gestemd. Zestig procent wil de coffeeshop niet in het centrum.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie