Voetbalclub UNO krijgt vijf wedstrijdballen van de HAP

10 januari 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De lokale politieke partij HAP heeft de pas opgerichte voetbalvereniging UNO vrijdagmiddag flink in het zonnetje gezet. HAP-voorzitter André Hageman overhandigde het bestuur van de voetbalclub vijf nieuwe voetballen. De partij zegt hiermee haar waardering te tonen voor de grote inspanning die de oprichters van de Hoofddorpse voetbalclub hebben verricht.

Het is de eerste keer dat het verenigingsbestuur van de HAP een prijs uitreikt. De bedoeling is dat dit jaarlijks wordt herhaald. André Hageman: “Als onbezoldigde bestuursleden van een politieke partij voelen wij ons zeer verwant met de vele vrijwilligers die onze gemeente rijk is. Zonder deze vrijwilligers zou er op sociaal-maatschappelijk gebied niet veel tot stand komen. Om onze waardering te uiten heeft ons bestuur besloten jaarlijks een vereniging of een groep vrijwilligers in het zonnetje te zetten en daarbij een toepasselijk geschenk te overhandigen.”

Uiteindelijk viel de beurt dit jaar aan vv UNO (Uit Nood Ontstaan). De gemeente en het bestuur van vv UNO hebben een aantal gesprekken gevoerd en er is een plek gevonden waar de club voorlopig haar thuiswedstrijden kan spelen, namelijk op het voormalige korfbalveld in Toolenburg. UNO-voorzitter Paul Peters is blij met de laatste ontwikkelingen. “Ondanks dat er nog veel geregeld moet worden kunnen we in ieder geval meedoen aan de volgende competitie, die in augustus van start gaat. Het veld moet nog wel geschikt worden gemaakt en er moet een clubhuis worden gebouwd, maar we werken er hard aan om dit op tijd voor elkaar te hebben.”

HAP-voorzitter Hageman sprak vol lof over de mensen achter de nieuwe voetbalclub. “Voor een grote groep Hoofddorpse kinderen is het op dit moment niet mogelijk om de sport van hun keuze te beoefenen. Bij de bestaande voetbalverenigingen zijn er wachtlijsten. Het is dan ook geweldig dat er een kleine groep vrijwilligers is opgestaan om hier iets aan te doen.”

Hageman overhandigde vijf wedstrijdballen aan UNO-voorzitter Peters, die vergezeld was van zijn collega-bestuursleden en enkele jeugdspelers. Hij benadrukte nóg eens het belang van de breedtesport. “Vooral voor de jeugd is het niet alleen belangrijk om aan lichaamsbeweging te doen, maar ook om te leren bewegen in sociale verbanden. Sporten draagt daar aan bij.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie