Cabaretier Jaap Mulder is cynisch en poëtisch in ‘Velkommen til Aars’

10 januari 2008 om 00:00 Nieuws

De Deense taal kalmeert de man en hij stuurt videoboodschappen aan zijn zoons vanuit zijn toevluchtsoord. Maar is Aars toch uiteindelijk ook niet ‘een gat waar geen reet te beleven valt’? Mulder zit vol prachtige tegenstrijdigheden, hij is bot en poëtisch, grappig en bloedserieus, cynisch en vertederend. Zijn vertellingen zijn hilarisch en absurd maar hebben een serieuze en actuele ondertoon. ‘Blijf alert en zak niet onderuit in je stoel’, dat is wat Mulder van zijn publiek verwacht. Na het succes van vorig jaar staat Jaap Mulder donderdag 17 januari om 20.30 uur opnieuw in Het Oude Raadhuis.

HOOFDDORP - Cabaretier Jaap Mulder is nog een van de weinige echte verhalenvertellers. ‘Velkommen til Aars’ gaat over een verwarde man die zijn heil zoekt in het Deense dorpje Aars.

Jaap Mulder is een begenadigd verteller, acteur, zanger en muzikant. Zijn shows zijn origineel en eigenzinnig, maar vooral maatschappijkritisch met een cynisch randje. Naast al het cynisme is Mulder ook een vertederende doe-het-zelf romanticus die prachtige liedjes ten gehore brengt. Mulder gaat in elke show opnieuw op zoek naar een passende verhouding tussen tekst, muziek en spel. In ‘Velkommen til Aars’ ligt de nadruk op muziek. Hij verlangt van zijn publiek dat het actief meedenkt en verbanden legt tijdens de show. Mulder wil geen vette grappen op een presenteerblaadje aanreiken en zet zijn publiek graag op het verkeerde been.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie