Henk Maliepaard viert uniek jubileum

14 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Afgelopen zondag was het precies 65 jaar geleden dat Henk, 75 jaar jong inmiddels, als ventje van 10 lid werd van Accordia. Na een halfjaar les slaagde hij cum laude en werd op 10 februari 1943 lid van de Zwanenburgse accordeonvereniging Accordia. Voor zijn clubgenoten alle reden om Henk vanwege het unieke jubileum in het diepste geheim een aubade te brengen. Maar Henk had heel andere plannen. Het was prachtig weer en dus pakte de nestor van de club zijn racefiets uit de schuur voor een tocht door de omgeving.

‘Mister Accordia’ liefst 65 jaar onafgebroken lid Zwanenburgse accordeonvereniging ZWANENBURG - “Ik blijf spelen zolang mijn vingers het nog doen”, beloofde Henk Maliepaard zichzelf en zijn vele bewonderaars toen hij gehuldigd werd vanwege zestig jaar lidmaatschap van accordeonvereniging Accordia. Inmiddels is het vijf jaar later en weer kon Henk dezelfde belofte doen.

Geen aubade dus, maar wel voor ‘Mister Accordia’ dinsdag 12 februari een onvergetelijke repetitieavond vol verrassingen. In het bomvolle repetitielokaal noemde voorzitter Ruud Scholte-Aalbes hem ‘een vriend om zuinig op te zijn die mogelijk de enige in Nederland is die zólang lid is van een accordeonclub.’ Hij bood hem ‘Henk met zijn onafscheidelijke accordeon op linnen’ aan. Namens de leden overhandigde Wil Ignatius de jubilaris een kunstzinnig gevormde accordeon van kristal aan. De grootste verrassing was wel de komst van Nederlands grootste accordeonvirtuoos André Vrolijk die ter ere van Henk een indrukwekkend concert gaf.

Binnen zijn club is Henk nog heel actief bezig. Voor zijn inzet werd hij eerder benoemd tot erelid en kreeg er de zilveren medaille in de Orde van Oranje Nassau voor. In menig zorgcentrum is de accordeonist een graag geziene verschijning. Ook in Vijfhuizen ziet men Henk met zijn accordeon, daar enigszins oneerbiedig ‘trekzak’ genoemd, graag komen. Nadat hij eerst tien jaar het feestweekkoor had begeleid, ondersteunt hij op zijn geliefde instrument nu bijna even lang het shantykoor VOC. Een grote delegatie was aanwezig op het feest. Voorzitter John Buijs stak de loftrompet: “Mede dankzij jou boeken we grote successen.”

Zijn vader zei ooit “Met Henk wordt het niks”. Hij kreeg ongelijk. Henk speelt de sterren van de hemel en als het aan hem ligt blijft hij nog een poosje doorgaan. Mits zijn vingers het blijven doen natuurlijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie