‘Je hebt het maar te slikken’

14 februari 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het was eigenlijk de bedoeling dat de videoclip pas vandaag op youtube zou verschijnen. Maar door onbekende oorzaak staat die er nu al op. Wie dus wil weten hoe drie jongens uit Hoofddorp in woord en beeld inhoud hebben gegeven aan het muzikale gevoelens, kan er nu al van genieten. Ruim zes minuten zelfs, want Kraan (“liever niet mijn echte naam”), Keiz (“bij mij ook zo”) en Alex Revers (“ik heb geen artiestennaam”) hebben er flink de tijd voor genomen. En dat past precies in het beeld dat zij gezamenlijk uitstralen en dat zo sprekend is verwoord in de titel van de clip: ‘Je hebt het maar te slikken’.

Hoofddorpers zetten videoclip op youtube

“Wie niet zo lang wil kijken, die kijkt maar niet”, geeft Keiz duidelijk aan. “Wij doen wat wij willen. Of de markt dat nou leuk vindt of niet - wij doen ons eigen ding. We gaan niet doen wat ‘die anderen’ leuk vinden. Wij vinden dit leuk. Punt.”

Kraan en Alex knikken instemmend. Keiz had het niet beter kunnen zeggen.

‘Zeggen’. Opnieuw blijkt hoe goed de titel is gekozen. De drie willen namelijk heel veel zeggen met hun coproductie. Ze willen maatschappijkritisch zijn. Overal tegenaan schoppen waar ze het niet mee eens zijn. Zonder een blad voor de mond te nemen. De gerapte tekst is dan ook niet zo geschikt voor kleine kinderoren. Opnieuw: “Je hoeft niet te kijken. En je hoeft het niet eens te zijn met onze manier van uiten. Toch? Gewoon slikken of stikken”, aldus Kraan.

Hij kent Keiz en Alex al vanaf de kleutertijd. Keiz en hijzelf zijn al hun hele leven bezig met muziek. Hip-hop-muziek waarbij het gaat om de ideale mix van muziek en tekst. Nu is daar het beeld bijgekomen, een toevoeging waar vooral Alex verantwoordelijk is. Hij doet de studie media- en entertainmentmanagement en is inmiddels in zijn extra jaar. Daarom doet hij zoveel mogelijk projecten, zoals deze videoclip die in zijn geheel is opgenomen in Hoofddorp. Zo’n vijf jaar geleden kwam hij het tweetal weer tegen. Het klikte meteen.

Samen hebben ze nu twee clips gemaakt en zoals de zaken nu staan, blijven ze nog wel even samenwerken.

Wie de clip zelf wil horen en zien, zie www.youtube.com en klik door op hiphop hoofddorp of ‘je hebt het maar te slikken’.Meer informatie is te vinden op www.myspace.com/kraan 187 en www.kraanweb.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie