Trudy Labij en Peter Lusse dansen

28 februari 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Na het succes op Broadway komt de voorstelling ‘Zes danslessen in zes weken’ naar Nederland. De tragikomedie van de Amerikaanse schrijver Richard Alfieri wordt gespeeld door Trudy Labij en Peter Lusse. Labij speelt een 73-jarige weduwe van een predikant, die om de eenzaamheid te verdrijven danslessen aan huis neemt. Haar dansleraar (Lusse) blijkt een gesjeesde homoman van middelbare leeftijd. De twee zijn aan elkaar gewaagd en bekvechten dat het een lieve lust is. In zes scènes waarin telkens een nieuwe dans centraal staat, groeit het paar steeds verder naar elkaar toe. ‘Zes danslessen in zes weken’ zit vol humor en prachtige dansen zoals de tango, de chachacha en de foxtrot. In december werd ‘Zes danslessen…’ al enthousiast ontvangen in De Meerse. Op woensdag 12 maart is de voorstelling hier terug. Aanvang: 20.15 uur.

Trudy Labij wordt in de pers geprezen om haar prachtige komediespel in ‘Zes danslessen in zes weken’. Razendsnel weet zij te schakelen tussen ijskoud en poeslief en tussen vrolijk en gekwetst. Ze weet haar personage uiterst droogkomisch neer te zetten en de rol van vereenzaamde grote stadsdame speelt zij op een uitgekiende manier. Beide personages blijken door het stuk heen nogal wat emotionele bagage met zich mee te dragen. Hij blijkt verbitterd te zijn geraakt door een foute relatie en gebruikt humor nu als overlevingsmechanisme. Zij was ooit een domineesvrouw, maar ontdooit nu uit haar preutse bestaan. In rappe dialogen, vakkundig vertaald door Laurens Spoor, leert het publiek twee mensen kennen die hun gevoel lijken te hebben weggestopt achter een pantser. Al dansend beginnen ze echter te ontdooien en ontwikkelt zich een bijzondere relatie. Trudy Labij en Peter Lusse kregen speciaal voor hun rol in ‘Zes danslessen…’ les van ‘Dancing with the stars’-dansers Roemjana de Haan en Koen Brouwers.

Peter Lusse werd bekend met televisieseries als ‘Vrienden voor het leven’, maar speelde ook veel rollen op toneel in o.a. ‘The odd couple’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie