HAP wil integrale visie op verkeer in wijk Floriande

28 februari 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De lokale politieke partij HAP wil dat er een integrale visie op de verkeersafwikkeling in de wijk Floriande komt. Dat heeft ze deze week in een brief aan het college van B en W laten weten. In de visie moeten oplossingen komen voor de verkeersproblemen die op diverse plaatsen in de nieuwe wijk zijn ontstaan en nog te verwachten zijn door ontwikkelingen rondom de wijk.

De laatste weken is de bussluis in Floriande weer volop in het nieuws. Politiechef Michiel Marchand beet het spits af door te verklaren dat de bussluis een doorn in het oog is van de politie. De meeste politieauto’s kunnen de bussluis niet passeren, waardoor ze bij calamiteiten kilometers moeten omrijden. Dit geldt overigens niet voor de brandweer en ambulances.

Na de opmerkingen van Marchand waren het de winkeliers van Floriande die stevig inzetten op het verdwijnen van de bussluis en daarbij zelfs een actie op touw zetten, waarbij klanten die bekeurd werden na het passeren van de bussluis hun bekeuring vergoed kregen. Dit tot grote woede van VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers, die stevig uithaalde naar de winkeliers en één van de bekeurde klanten een ‘asociaal wijf’ noemde.

HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water is het gedoe zat. Volgens haar heeft het college in het verleden beloofd met een integrale visie te komen en is het die belofte nooit nagekomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie