‘Behoefte aan trapveldjes en speelplekken in de wijken’

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er is een grote behoefte aan trapveldjes en speel- en ontmoetingsplekken voor jongeren in de wijken. Dat is één van de conclusies die getrokken kan worden uit het eerste opinieonderzoek dat de lokale politieke partij HAP onder inwoners heeft gehouden. Het onderzoek richtte zich op drie onderwerpen; sport, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en veiligheid in de buurt.

De HAP is november vorig jaar begonnen met het opzetten van opiniepanels. De partij gebruikt de opiniepanels vooral om informatie te krijgen over onderwerpen die op de politieke agenda staan. Inwoners, instellingen en bedrijven kunnen op deze manier hun mening geven waarmee de raadsleden van de HAP hun werk kunnen doen.

Inmiddels zijn er 106 deelnemers. Ondanks dat er zich nog regelmatig mensen aanmelden is fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water nog niet tevreden.

“Wij hopen dat er zich meer jongeren en ondernemers melden. Daar zullen we de komende tijd ook nog aan werken.”

Het eerste opinieonderzoek is Marjolein Steffens in elk geval goed bevallen. “Het heeft veel waardevolle informatie opgeleverd. Zo is het duidelijk geworden dat sportdeelname voor mensen met een handicap niet vanzelfsprekend is. Er is bijvoorbeeld een grote behoefte aan tijdsreservering in zwembaden voor deze doelgroep. Bovendien zijn veel mensen niet bekend met de mogelijkheden die er wel zijn.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie