Gebied tussen station en centrum wordt duurzaam

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er komt een onderzoek om het gebied tussen het NS-station en het centrum in Hoofddorp qua energie- en warmtegebruik zo duurzaam mogelijk in te richten. Daarbij wordt ook nadrukkelijk naar het raadhuis gekeken. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft dat vorige week besloten. De fracties van CDA en ChristenUnie-SGP stemden tegen.

De VVD had een voorstel klaar- liggen, waarin het college van B en W werd gevraagd met plannen te komen om van het raadhuis ‘het meest duurzame gemeentehuis van Nederland’ te maken. Volgens de liberalen is er haast geboden om hiermee te beginnen. Er bleken echter weinig medestanders voor deze ambitie, waarna de fracties samen een amendement maakten die wel op een meerderheid kon rekenen.

Er wordt al lange tijd gesproken over ontwikkeling van het centrumgebied, maar eerdere plannen liepen op een mislukking uit. Het college van B en W wil dit jaar doorpakken. De raad heeft nu de kaders aangegeven voor een uiteindelijk plan. Daarbij heeft de raads-meerderheid zich uitgesproken voor behoud van het Wandelbos en de Fruittuinen, op voorwaarde dat ze onderdeel worden van een meer toegankelijk stadsbos.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie