Fantasievolle voorstellingen

20 maart 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ook dit jaar vindt er de landelijke Jeugdtheaterweek plaats. Door heel Nederland worden er voorstellingen speciaal voor kinderen en hun ouders georganiseerd. Zowel schouwburg De Meerse als Het Oude Raadhuis doen mee aan de Jeugdtheaterweek. In Het Oude Raadhuis is op zondag 30 maart om 14 uur de voorstelling ‘Reusachtig Cool’ van poppentheater John de Winter te zien. Een voorstelling voor iedereen vanaf vier jaar.Je zal maar een reus zijn, door je broer in zee gegooid worden, gered worden door een magische vis en een beetje getikte oma hebben. Uiteindelijk kom je erachter dat je de zoon van een koning bent. Je moet de strijd aangaan met je kwaadaardige broer Cucullin om de liefde van een prinses te winnen. Pas dan kun je koning worden De voorstelling werd gebaseerd op een oud Iers volksverhaal, maar helemaal van deze tijd. Poppenspelers John de Winter en Martine van Ditzhuyzen ontmoeten de reuzenfamilie McCool in de bergen van Ierland op het moment dat de broers Finn en Cucullin de strijd met elkaar aanbinden. Dit levert een spannende, humoristische en ontroerende voorstelling op waarin poppenspel, toneel en verhaalkunst moeiteloos met elkaar verweven worden.

Voor iedereen vanaf 3 jaar speelt Cees Brandt op zaterdag 5 april om 14 uur in De Meerse de voorstelling ‘Oma’s’, een voorstelling over twee omaatjes die al heel lang samenwonen, maar toch iets missen. Dan duikt er plots een muis op…

Cees Brandt brengt samen met Rik Engelgeer ‘Oma’s’. Alles gaat z’n gangetje bij de oude vrouwtjes, de een doet het huishouden, de ander doet niks. En zo doen ze dat al heel lang...samen. Echt gezellig vinden ze dat niet meer. Ze missen iets of iemand. Maar als Berend de volkszanger komt zingen in het dorp en een liefdevolle muis het hart van één van de oma’s steelt, wordt hun leven op z’n kop gezet. ‘Oma’s’ is een charmante voorstelling van dé specialist op het gebied van peutertheater: Cees Brandt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie