Minister Eurlings grijpt alles aan inzake parallelle Kaagbaan

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De rijksoverheid grijpt alle wettelijke mogelijkheden aan om de aanleg van een parallelle Kaagbaan veilig te stellen. Dat hebben de ministers Eurlings van Verkeer en Waterstaat en Cramer van Ruimtelijke Ordening dinsdag geschreven in een brief aan de Tweede Kamer.

De provincie Noord-Holland houdt sinds deze week ruimtelijk gezien geen rekening meer met de aanleg van een tweede baan. De provincie besloot de reservering niet voor een derde keer te verlengen, omdat minister Eurlings niet kon garanderen dat na de aanleg van een tweede Kaagbaan de Aalsmeerbaan dichtgaat. De ministers lieten dinsdag aan de Kamer weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om “ongewenste ontwikkelingen” in het gebied tegen te gaan.

Wethouder Michel Bezuijen is niet verrast. “Dit hadden wij wel verwacht omdat het Rijk de optie voor de parallelle Kaagbaan in de lucht wil houden. Ons standpunt is niet veranderd, wij blijven tegen en dringen er bij de ministers op aan snel helderheid te brengen in de ruimtelijke onzekerheid voor de inwoners van Haarlemmermeer en met name Rijsenhout. Dat moet niet tot eind 2009 duren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie