Minister Eurlings wacht warm onthaal

10 april 2008 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG/HALFWEG - De N200 moet om Halfweg heen. Daar zijn ze het in het duodorp Halfweg/Zwanenburg roerend over eens. Ten bewijze daarvan kon verkeerswethouder Jos Witteman aan dorpsraadvoorzitter Peter Vreeswijk een dik pakket van 1.039 handtekeningen overhandigen. De steunbetuigingen krijgt minister Eurlings aangeboden bij zijn bezoek aan de dorpen.

De overlast van de alsmaar drukker wordende N200 neemt nog steeds toe. Voor het gemeentebestuur van Haarlemmerliede alle reden minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat uit te nodigen zelf eens een kijkje te komen nemen. “In schril contrast met de herrie van de weg en de grote bereidheid van mensen om een handtekening te zetten staat helaas de stilte vanuit Den Haag”, zei wethouder Witteman tijdens de bestuursvergadering van de dorpsraad. “In Amsterdam loopt de minister de deur plat, maar Halfweg weet hij kennelijk niet te vinden. We willen de minister confronteren met de herrie en de stank en hem duidelijk maken dat het niet meer van deze tijd is dat een vierbaansweg met 35.000 voertuigen per dag door een woonkern loopt. Bij Badhoevedorp en Aalsmeer wordt de weg wél omgelegd. We willen antwoord op de vraag waarom het hier kennelijk niet kan. De weg is ook nog eens levensgevaarlijk want er is bijna geen dag dat er minder dan honderd auto’s door rood rijden.” Volgens het tracébesluit krijgt de N200 geen aansluiting op de Westrandweg. Haarlemmerliede gaat mogelijk in beroep hiertegen.

Op initiatief van Gé van der Laan gaat binnenkort een bouwaanvraag de deur uit voor de inbreilocatie Kastanjelaan/Lindenlaan. Het betreft een plan voor elf woningen die een hofje vormen. Ook bij de gemeente en de dorpsraad is het enthousiasme groot over het bouwplan dat Van der Laan tijdens de vergadering presenteerde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie