Holland-Waterland thema Vijfhuizense feestweek

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Holland-Waterland. Dat is het thema voor Feestweek 2008. Het volksfeest valt laat dit jaar: van 6 tot en met 13 september.

In ons kleine landje aan de zee is water een vanzelfsprekendheid. Water als vijand, water als bondgenoot. Water waarop mannen als Michiel de Ruyter triomfen vierden en waarover de schepen van de Verenigde Oostindische Campagnie naar verre landen zeilden. En dichter bij huis: een immense waterplas moest worden drooggemalen voordat gesproken kon worden van de Haarlemmermeer in plaats van het Haarlemmer Meer. Gelegen aan de Ringvaart en omgeven door talrijke polderslootjes is water ook in Vijfhuizen een belangrijk item. Met volgens lange traditie jaarlijks een spel op de Ringvaart, waterbakken, natte sponzen en emmers water tijdens de spellen en sinds vorig jaar weer een polderloop wordt water ook tijdens de feestweek stevig omarmd. Op de slotdag van de feestweek, zaterdag 13 september, wordt in Vijfhuizen een gevarieerde jaarmarkt en een grote vrijmarkt gehouden. Vanwege het 10-jarig bestaan van het plaatselijke shantykoor VOC vindt die dag tevens een groot shantyfestival plaats.

Geen water is een Vijfhuizenaar te diep in de strijd om de Super Cup of de Jeugdbokaal die ook tijdens de komende 29e editie als een rode draad door de feestweek loopt. Geen zee te hoog in de pogingen de teams All Stars, De Spiering, Polderboys en Chickies op een Missie van de troon te stoten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie