PvdA: hoogspanningslijn kan mogelijk ondergronds

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De aanleg van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsleiding kan mogelijk ondergronds. Dat stelt de PvdA-fractie in Haarlemmermeer. De gemeenteraad praat vanavond opnieuw over dit inmiddels al veelbesproken onderwerp.

De PvdA-fractie volgt het proces op de voet. Daarom reisden PvdA-raadsleden Chris Vonk en Bert den Elzen afgelopen zaterdag naar Zoetermeer, waar de plaatselijke PvdA een polderontbijt hield. Daarbij waren ook fracties uit andere gemeenten en bewonersorganisaties aanwezig. Eén van de sprekers was PvdA-Kamerlid Diederik Samsom. Hij gaf aan dat het lang nog geen gelopen race is. Een ondergrondse variant is inmiddels een serieus alternatief voor het bovengrondse tracé.

PvdA-raadslid Bert den Elzen: “Ik ben zeer blij om te horen hoe de Kamer er inmiddels over denkt en ik ben het met Samsom eens dat het voor inwoners wel duidelijk moet zijn dat een deel van de kosten kan worden doorberekend.” Daarnaast pleitte de PvdA’er voor een goede communicatie tussen verschillende actieve organisaties en partijen, zodat die elkaar kunnen versterken in het streven naar de juiste inpassing van die lijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie