Aanpak van jeugdoverlast Bornholm heeft prioriteit

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De aanpak van overlast door probleemjongeren in de wijk Bornholm in Hoofddorp heeft de hoogste prioriteit. Dat zei burgemeester Theo Weterings vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering in antwoord op mondelinge vragen van SP-raadslid Peter Hagen.

Hagen vertelde dat hij een e-mail had gekregen van een bewoonster uit Bornholm, die meldde dat de situatie in de wijk uit de hand dreigt te lopen. "Probleemjongeren slopen er lantaarnpalen en vuilnisbakken en gooien grof vuil in de sloot. Het is één grote rotzooi", aldus de SP'er die de situatie begin deze maand ter plekke met eigen ogen heeft bekeken.

De problemen in Ulriksholm en omgeving zijn niet van vandaag of gisteren, maar spelen al veel langer. Raadslid Hagen zei het te betreuren dat de gemeente samen met de politie en stichting Meerwaarde niet eerder heeft ingegrepen om de overlast te bestrijden. Hij vroeg wat er aan wordt gedaan om dat om korte termijn wel te gaan doen.

Burgemeester Weterings zei het ook te betreuren dat niet eerder actie is ondernomen in Bornholm. Volgens hem is er nu met stichting Meerwaarde afgesproken de aanpak van de problemen ter plaatse de hoogste prioriteit te geven. De betrokken bewoners in de wijk zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Volgens de burgemeester kan door die aanpak de situatie in Bornholm op korte termijn worden verbeterd. Hij beloofde de raad op de hoogte te stellen van als dat inderdaad het geval is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie