CDA’ers onder elkaar bij boekpresentatie in Catshuis

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Dat was geen toeval, want Koster voltooide eerder dit jaar als politiek onderzoeker zelf een boek over Van Agt met de titel De Eenzame Fietser.

DEN HAAG - CDA-fractievoorzitter Ed Koster uit Haarlemmermeer was afgelopen maandagmorgen in het Catshuis in Den Haag één van de gasten bij de presentatie van de biografie over oud-premier Dries van Agt, Tour de Force getiteld.

Het kon niet uitblijven dat Ed Koster samen met Dries van Agt en de gastheer, minister-president Jan-Peter Balkenende, op de foto ging. Drie CDA’ers onder elkaar bij het Catshuis.

Naar aanleiding van de biografie is in landelijke media de vraag opgeworpen of koningin Juliana in 1980 wel bij zinnen was toen zij afstand deed van de troon. Volgens Ed Koster is er geen sprake van een onthulling. “Van Agt kon zich niet voorstellen deze opmerking ooit zo gemaakt te hebben en ik ben geneigd hem te geloven. Het is in strijd met de constatering dat Juliana haar besluit heeft genomen toen het kabinet-Van Agt 1 eind 1979 het heikele Kamerdebat over de plaatsing van kruisraketten had overleefd. Een troonwisseling ten tijde van verkiezingen en een demissionair kabinet lag niet voor de hand. Mijns inziens bewijst dit dat koningin Juliana in 1980 nog volledig over haar geestelijke vermogens beschikte.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie