Delegatie uit Macedonië op bezoek bij De Meerlanden

22 mei 2008 om 00:00 Nieuws

RIJSENHOUT - Een delegatie uit de regio van Stip in Macedonië is kortgeleden op bezoek geweest bij afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout om te kijken hoe daar het vuil wordt verwerkt. Het bezoek is onderdeel van een project om de Macedoniërs te helpen hun afval volgens EU-normen te verwerken. Het project is een initiatief van CDA-raadslid Janie Meulblok ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van De Meerlanden.

De delegatie werd bij het afvalbedrijf ontvangen door directeur Ger de Jong. Het bezoek was een vervolg op de reis die De Jong begin dit jaar samen met raadslid Meulblok en een afvaldeskundige naar Macedonië maakte. Toen is afgesproken dat De Meerlanden de Macedoniërs gaat helpen met het maken van een goed afvalverwerkingsplan.

Nadat de gasten bij De Meerlanden waren rondgeleid, waar vooral de functie van ontvangstpark voor gescheiden afval en de verwerking tot compost aandacht kregen, werden nog andere plekken bezocht. Zo bekeken ze?hoe de vuilcontainers geleegd werden en het legen van containers in de verschillende brengparkjes. De delegatie is ook nog ontvangen door burgemeester Theo Weterings.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie