‘Halte Toolenburg-centrum’

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een meerderheid van de gemeenteraad vindt dat er bij het winkelcentrum Toolenburg een halte moet komen van de Zuidtak van de Zuidtangent . Dat bleek vorige week tijdens een debat. VVD en CDA zijn vooralsnog geen voorstander van een extra halte op de route van de Zuidtak.

Het is de bedoeling dat de snelle bus van de Zuidtangent half augustus een aftakking krijgt naar Getsewoud in Nieuw-Vennep, de zogeheten Zuidtak. De gemeenteraad bepaalde al in 2003 waar op deze route er haltes zouden moeten komen. Het winkelcentrum in Toolenburg was daar niet bij.

Een raadsmeerderheid lijkt daar nu wel voor de voelen. Wijkbewoner Mulder maakte op voorhand aan de raad duidelijk dat veel inwoners Toolenburg heel blij zouden zijn met deze aanvulling. Daar komt nog bij dat vervoersbedrijf Connexxion ook per abuis heeft aangegeven dat er in het winkelcentrum een bushalte komt. Raadslid Julius Lindenbergh (De Betrouwbare Partij) vond daarom dat je eigenlijk niet meer om die extra halte heen kunt, te meer daar sommige Toolenburgers overlast zullen ondervinden. “Er zijn verwachtingen gewekt.” Lindenbergh overweegt volgende week met een motie te komen.

VVD-fractieleider Henk Kuipers wees er op dat de Zuidtangent vooral voor het woonwerkverkeer is bedoeld en niet voor het winkelend publiek. “Je kunt als hoogwaardig openbaar vervoer moeilijk in elke bocht gaan stoppen”, zo meende hij. Dat kwam hem op een felle reactie van D66-fractievoorzitter Denise Abbas te staan, die stelde dat Kuipers de inbreng van de voorstanders belachelijk maakte. Kuipers bestreed dat.

Ook vervoerswethouder Herman Tuning benadrukte dat het raadsbesluit niet zomaar kan worden teruggedraaid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie