Vraagtekens raad bij verkeersplan Badhoevedorp

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad heeft nog veel vragen over de toekomstige verkeerssituatie in en rond Badhoevedorp. Dat bleek vorige week donderdag tijdens een debat over het verkeersstructuurplan. De raad stemt vanavond over het plan.

Wethouder Michel Bezuijen, die tijdens de discussie zijn collega Herman Tuning van Verkeer en Vervoer verving, gaf toe dat er nog veel onzekerheden zijn, maar volgens hem is dat geen reden om niet akkoord te gaan met het verkeersplan. Volgens hem kan het plan uitstekend als vertrekpunt dienen bij de onderhandelingen met Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Holland.

Vast staat dat de verkeerssituatie rond Badhoevedorp ingrijpend verandert als de A9 uit het dorp verdwijnt. De gemeente heeft daarbij met de provincie afgesproken dat de oude provinciale Schipholweg in de toekomst wordt ‘afgewaardeerd’ en dus verdwijnt als belangrijke doorgaande weg. Welke route daarvoor in de plaats komt, is nog inzet van onderhandelingen.

Sommige inwoners van Badhoevedorp en omstreken zijn bang dat zij het kind van de rekening worden, zo bleek vorige week. Dat geldt onder meer voor Nieuwe Meer. Inwoner Erik Hoogenboom maakte de gemeenteraad nog maar eens duidelijk dat het autoverkeer massaal de Nieuwemeerdijk zal kiezen als de Schipholweg minder aantrekkelijk wordt. Hij zei bovendien bang te zijn dat Nieuwe Meer vrijwel onbereikbaar wordt voor hulpdiensten uit Badhoevedorp als de knip in de Schipholweg doorgaat, zoals die op dit moment is gepland.

Er waren meer protesten. “Badhoevedorp mag niet op slot”, zo sprak mevrouw Spikker, lid van de stichting Badhoevedorp Eén, strijdvaardig. “Het dorp moet bereikbaar én leefbaar blijven. De gemeenteraad heeft veertig jaar geleden al een megaverkeerde beslissing genomen. Doe dat nu niet opnieuw.” Meerdere fracties spuiden daarna kritiek op het verkeersplan, maar na een reactie van wethouder Bezuijen was een deel van die bezwaren opeens verdwenen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie