‘Voor 2010 geen voorziening voor jongeren in Floriande’

19 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Het college geeft in de brief aan eerst een aantal onderzoeken te willen bestuderen om uiteindelijk tot een ‘visie op jeugdvoorzieningen’ te komen. Pas in het najaar zouden er dan besluiten kunnen worden genomen over de realisatie van nieuwe jongerencentra.

Lokale partij HAP maant college tot spoed met bouw van jongerencentra HOOFDDORP - Voor het jaar 2010 is er geen jongerencentrum in de Hoofddorpse wijk Floriande. Dat verwacht de fractie van de lokale partij HAP na de antwoorden van het college van B en W op schriftelijke vragen van de partij.

Het gebrek aan jongerenvoorzieningen staat al een tijd hoog op de politieke agenda. Tijdens het ‘politiek café op de fiets’, dat afgelopen zaterdag onder meer in de wijk Floriande plaatsvond, kwam dit probleem ook ter sprake. Wijkraadvoorzitter Henk Jansen uitte zijn zorg dat er in een wijk met ruim 11.000 woningen voor jongeren niets te doen is. Voor het geplande jongerencentrum is geen ruimte gereserveerd.

HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens deelt de zorg van Jansen. “Het college heeft de locatie die in eerste instantie bedoeld was voor een jongerencentrum een andere bestemming gegeven. Daarna zijn ook de gereserveerde financiële middelen geschrapt. Mijn fractie heeft deze via een motie in 2007 weer terug in de begroting gekregen, maar daarmee is er nog geen nieuwe locatie gevonden.”

Steffens wijst erop dat het college wel erg veel tijd neemt om onderzoeken te doen. “De belofte dat eind 2007 duidelijk zou worden op welke manier het college dit probleem zou oplossen is niet nagekomen. Nu antwoordt het college weer dat het in het laatste kwartaal van 2008 duidelijk wordt. En dan wordt er voorlopig nog steeds niets gerealiseerd, want er moeten ook nog allerlei ruimtelijke procedures worden doorlopen”, voorziet Steffens. Zij rekent er niet op dat er voor 2010 een jongerencentrum in Floriande of Getsewoud komt. De fractieleidster ziet een bevestiging in de Voorjaarsnota van het college.

Steffens is wel verheugd over de plaatsing van vier jongerenontmoetingsplekken (JOP’s) in Nieuw-Vennep, Zwanenburg en Badhoevedorp. “Jongeren hebben er behoefte aan om elkaar te kunnen ontmoeten. Een JOP is daar een prima plek voor. Het is goed dat de gemeente naar de jongeren luistert bij de inrichting van een JOP en dat er naar kwaliteit wordt gekeken. Ik hoop ook dat jongeren zelf met initiatieven komen.” Steffens wijst erop dat ook hier de nieuwbouwwijken er bekaaid vanaf komen. Van de huidige veertien JOP’s staan er twee in Getsewoud. Voor Toolenburg, Floriande en Stellinghof is niets gepland.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie