Postkantoor Vijfhuizen gaat komend najaar dicht

3 juli 2008 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - Het postkantoor van Vijfhuizen sluit per 1 oktober de deuren. Opnieuw raakt het dorp een voorziening kwijt. Ondernemersvereniging Vijfhuizen (OVV) is maandag ingelicht en is direct een reddingsactie begonnen.

Geen postkantoor meer heeft rampzalige gevolgen voor het dorp, zeggen de OVV-bestuursleden Richard Brouwer en Ben Calvelage met bezorgde gezichten. “Zowel particulieren als bedrijven zijn ernstig gedupeerd als ze hier niet meer terecht kunnen voor postafhandelingen. Voor een simpele postzegel moeten we naar Schalkwijk of Hoofddorp. Dramatisch. Zeventig bedrijven en particulieren hebben in het postkantoor een postbus. Ook die verdwijnen. En dat betekent weer dat zaken als briefpapier en visitekaartjes weggegooid kunnen worden.”

OVV wil graag bemiddelen en meedenken en staat open voor elk initiatief tot behoud van het postkantoor. “Misschien is er iemand die thuis werkt en op zoek is naar wat meer ruimte en tegelijkertijd wat meer inkomsten wil genereren. Of een particulier die zijn werkzaamheden met een paar uur per dag wil uitbreiden. Misschien ziet een ondernemer kans om het postkantoor in zijn winkel op te nemen want ook elke andere locatie is bespreekbaar. Eén ding is zeker: “Zowel maatschappelijk als bedrijfstechnisch is het van het grootste belang dat een postvoorziening, op welke wijze dan ook, in Vijfhuizen blijft.”

Voor informatie: Richard Brouwer (023) 558 15 65 of Ben Calvelage (023) 558 10 60.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie