Bushalte Toolenburg onzeker

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Een meerderheid van de gemeenteraad heeft dan wel aangegeven dat winkelcentrum Toolenburg in Hoofddorp een halte van de snelle bus tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp moet krijgen, zekerheid daarover is nog steeds niet te geven. Dat blijkt uit een reactie van Wim Koevoet, woordvoerder namens de gemeente, op vragen over de zogeheten Zuidtak. Volgens Wim Koevoet ligt de beslissingsbevoegdheid namelijk niet bij de gemeenteraad, maar bij de Stadsregio Amsterdam (SRA), voorheen het ROA. Die is de opdrachtgever van het openbaar vervoer in (onder meer) Haarlemmermeer. “De gemeente zal daarom het signaal over de halte doorgeven en duidelijk aangeven hoe de raad er over denkt. Maar dat neemt niet weg dat de SRA beslist.”

Deze reactie is in lijn met hetgeen PvdA-statenlid Gohdar Masson de afgelopen dagen heeft laten weten. De inwoner van Nieuw-Vennep is een grote pleitbezorger voor een halte bij het winkelcentrum ‘omdat de halte op een plek komt waar veel mensen bij elkaar komen’.

Op dit moment zijn er overigens al twee haltes gepland op het traject Nieuw-Vennep - Hoofddorp voor de wijk Toolenburg. De meest zuidelijke komt ter hoogte van het viaduct over de Oude Bennebroekerweg (Rosa Spierstraat), de volgende halte is die bij de Mary Zeldenruststraat. Laatstgenoemde biedt meteen de mogelijkheid om over te stappen op een andere lokale lijn richting Haarlem.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie