GroenLinks zoekt steun tegen plannen kinderopvang

24 juli 2008 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - GroenLinks is de afgelopen week een handtekeningenactie begonnen om te protesteren tegen de regeringsplannen voor de kinderopvang. De groenen willen dat de huidige regeling gehandhaafd blijft, terwijl de regering van plan is te snijden in de vergoeding voor opvang in 2009. GroenLinks Haarlemmermeer zal de komende weken - en vooral na 11 augustus, als de scholen weer begonnen zijn - bij Haarlemmermeerse kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang handtekeningen inzamelen.

In 2007 nam Balkenende IV verschillende maatregelen om kinderopvang aantrekkelijker maken. Van de nieuwe regelingen werd echter zodanig enthousiast gebruik gemaakt dat ze de staat een kleine 500 miljoen euro meer kostten dan verwacht. Om die reden is de regering van plan enkele van de maatregelen terug te draaien.

Volgens GroenLinks slaat de actie aan. “Onze actievoerders kregen veel positieve reacties, vooral bij gebruikers van kinderdagverblijven. Deze ouders maken zich terecht zorgen over de stijgende kosten van en de lagere vergoeding voor kinderopvang in 2009,” zo laat de partij in een persbericht aan deze krant weten. Geïnteresseerden kunnen tekenen op www.groenlinks.nl/kinderopvang.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie