Veldzicht wordt nieuw woon- en dagcentrum aan de Middelweg

21 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Veldzicht maakt plaats voor Veldzicht. Of, zoals Stichting Ons Tweede Thuis laat weten, waar voorheen boerderij Veldzicht stond, wordt gebouwd aan een nieuw woon- en dagcentrum dat dezelfde naam krijgt. Het nieuwe complex wordt een woon- en werkplek voor mensen met een handicap die bij voorkeur in een rustige omgeving willen wonen en werken.

Veldzicht krijgt daartoe verschillende afdelingen. Er komen drie groepswoningen voor cliënten met een ernstige verstandelijke handicap (eventueel met lichamelijke handicap). De groepswoningen hebben samen 23 zit/slaapkamers en drie huiskamers. Twee groepen krijgen een beschermde binnentuin, de derde groep een meer open terras. Verder komen er acht appartementen voor cliënten met een matige verstandelijke beperking die zelfstandiger kunnen wonen en minder begeleiding nodig hebben. De appartementen liggen op een verdieping en hebben een huiskamer met keukenblok, slaapkamer, berging en badkamer.

Het dagcentrum bestaat uit drie verschillende gedeeltes ieder met een eigen karakter. Cliënten die in het buitengebied aan de slag gaan, hebben een grote werkplaats met kantine. In het buitengebied zal samengewerkt worden met Staatsbosbeheer. Cliënten zullen speelplekken schoonhouden, afvalbakken leeghalen of het bos onderhouden. Verder krijgt het dagcentrum individuele werkplekken voor cliënten die een rustige ruimte nodig hebben om te werken.

Als alles volgens de planning loopt, is het woongedeelte van Veldzicht eind 2008 klaar. De cliënten kunnen dan hun intrek nemen. Het dagcentrum volgt later omdat nog niet alle benodigde vergunningen hiervoor ontvangen zijn.

Meer informatie via Ons Tweede Thuis, (0297) 35 38 00 of www.onstweedethuis.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie