Nieuwbouw Boseilanden tijdelijk stilgelegd

21 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De bouw van nieuwe woningen op de Boseilanden is tijdelijk stilgelegd. De Raad van State heeft vorige maand de bebouwing van 46 kavels in het bestemmingsplan Zwaanshoek-Noord en Boseilanden vernietigd, omdat dit in strijd is met het streekplan.

De uitspraak heeft tot gevolg dat de gemeente op dit moment niet verder kan met de uitgifte van kavels en geen bouwvergunning kan verlenen voor al ingediende bouwplannen. Wethouder Michel Bezuijen wil er alles aan doen om in overleg met gedupeerden tot een aanvaardbare oplossing te komen.

De Raad van State honoreerde met haar besluit het beroep dat de dorpsraad Zwaanshoek had ingesteld tegen de het bestemmingsplan. Wethouder Bezuijen betreurt de vertraging die nu wordt opgelopen, maar voelt zich vooral verantwoordelijk voor de problemen waarmee de kopers van de kavels worden geconfronteerd. De woningen die al in aanbouw of reeds gebouwd zijn, mogen overigens blijven staan. “Er zijn ook kopers die nog niet gestart zijn met de bouw van hun woning. We hebben deze mensen uitgenodigd voor een gesprek om met hen de mogelijkheden te bespreken. We doen alles wat mogelijk is om tot een oplossing te komen.”

Het college wil zo snel mogelijk een nieuw bestemmingsplan maken voor de niet goedgekeurde onderdelen van het bestemmingsplan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie