Jos Anbergen winnaar HC fotowedstrijd

28 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Jos Anbergen uit Hoofddorp heeft de hoofdprijs gewonnen in de HC foto- en filmwedstrijd met als thema ‘vakantie’. De jury vond zijn hier afgebeelde foto ‘rust’ qua positie en kleurstelling het best passen bij het thema van de foto- en filmwedstrijd. De prijs wordt een dezer dagen aan hem uitgereikt.

De andere prijzen, wijnpakketten van Portovino Wereldwijnen uit Hoofddorp en een barbecuepakket van Slagerij Peter Snel, ook uit Hoofddorp gaan respectievelijk naar Elly Stroet, Ilona van der Lans, Madeleine Post en Jouri Buchner. Elly Stroet is verantwoordelijk voor de foto van de vrouw die vrolijk blijft koken, terwijl de regen gestaag naar beneden komt. Ilona van der Lans zorgde voor een bijzondere compositie door tijdens de vakantie in Frankrijk een deel van het strand door haar zonnebril te fotograferen. Madeleine Post, ook al op vakantie in Frankrijk, zette de lokale eetbare koopwaar op de foto. Volgens de jury opnieuw een goed voorbeeld van compositie en kleurstelling.

De foto die Jouri Buchner op de Lezerspagina zette is wellicht niet de fraaiste qua belichting en scherpte, alle juryleden konden bij het zien van de foto een kleine ‘hé?’ niet onderdrukken. Zo van: ‘Wat is dit nu weer?’ Volgens de jury moeten foto’s iets losmaken bij de kijker. Deze foto voldoet daar absoluut aan.

De foto is gemaakt bij de monding van de Ebro in de Middellandse Zee. De vis, een meerval, meet ongeveer 215 cm en weegt volgens de begeleidende gids tussen de 60 en 70 kilo. De vis werd ‘s avonds gevangen en kon na een kort maar hevig gevecht de boot in getild worden. Twee dagen later werd weer een meerval gevangen, maar die was ‘maar’ 192 cm en woog tussen de 40 en 50 kilo. Of de vis is terug gezet, vertelt het verhaal niet.

De foto- en filmwedstrijd leverde alleen fotobijdragen op en geen filmbijdragen. Alle foto’s zijn te zien op www.hoofddorpsecourant.nl/lezersbijdrage (doorklikken naar vakantie).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie