Vragen HAP over verkoop van sociale huurwoningen

11 september 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De lokale politieke partij HAP heeft het college van burgemeester en wethouders een reeks schriftelijke vragen gesteld over de verkoop van sociale huurwoningen in Haarlemmermeer. De fractie van de HAP wil onder meer weten wat dit voor gevolgen heeft voor het bestand van sociale huurwoningen in de polder.

Woningcorporatie Ymere heeft aangekondigd in totaal 3.000 sociale huurwoningen met Koopgarant te willen verkopen. In Amsterdam gaat het om 2.500 huizen en de andere 500 staan in Haarlem, Haarlemmermeer en Almere. Bij Koopgarant krijgt de koper 25 procent korting op de koopprijs. Als hij of zij de eigen woning later weer verkoopt, moet dat aan Ymere worden gedaan en wordt de waardestijging samen met de corporatie gedeeld.

Het voordeel van deze regeling is dat starters op de woningmarkt naar verhouding voordelig aan een koophuis kunnen komen. Bovendien ontstaan er meer gevarieerde wijken met huur- én koophuizen. De HAP wil van het college weten om hoeveel woningen het in Haarlemmermeer gaat, wanneer deze in de verkoop komen en of er belangstelling is vanuit de huurders. De vraag van de politieke partij is ook of er nieuwe sociale huurwoningen bij komen als een deel wordt verkocht.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie