Witte Kerk start zaterdag met burendag

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

Zaterdagmiddag vanaf 14 uur start het programma voor de kinderen van de basisschoolleeftijd. Voor één euro kunnen ze de hele middag terecht. Het buitenprogramma, met naast de springkussens, schminken, knutselen en drinken en een snoepje, duurt tot 15 uur. Vervolgens gaan de kinderen naar binnen. In Het Trefpunt kan gezongen worden met een echte band en geeft Jeroen van den Berg een theatervoorstelling. Het programma duurt tot 17 uur. Bij slecht weer vervalt het buitenprogramma en wordt gestart om 15 uur.

NIEUW-VENNEP - Springen op een springkussen, een theatervoorstelling en zingen met een echte band zijn ingrediënten van het kinderfeest. Piano, dwarsfluit, cabaret, revue, koren en een jongerenband zijn onderdelen van acts die tijdens het open podium worden opgevoerd. Op zaterdag 20 september zijn er tal van activiteiten in de Hervormde Kerk, de Witte Kerk en Het Trefpunt.

Om 19.30 uur begint het Open Podium. Op podia in de kerk en in Het Trefpunt vinden tot ongeveer 23 uur allerlei optredens plaats. Toegang kost 5 euro. De opbrengst van deze avond is voor de vernieuwing van de geluidsinstallatie in de kerk. De kerk heeft de mogelijkheid om alle kerkdiensten en andere activiteiten uit te zenden via internet. Op dit moment alleen met geluid, maar in de toekomst ook met beeld. De uitzendingen, ook van het open podium, zijn te vinden op www.wittekerk.nl.

Omdat het zaterdag ook burendag is, heeft de kerkelijke gemeente alle buren uitgenodigd met vrijkaarten. “Wij konden geen speciale activiteit organiseren voor de buren op burendag”, vertelt de voorzitter Gijs de Kruijff. “Omdat het startweekend samen valt met burendag, nodigen we de buren gewoon uit voor de start op zaterdag. Maar op zondag mogen ze uiteraard ook meedoen met een feestelijke startdienst die om 9.30 uur begint. Daarna gaan we fietsen naar de Beeldentuin in Hoofddorp en naar het Haarlemmermeerse Bos.” Meer informatie via (0252) 67 24 76 en www.wittekerk.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie