CDA: gemeentelijke vlaggen bij alle sportaccommodaties

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De CDA-fractie in de gemeenteraad vindt dat de eigen gemeente best wat meer gepromoot mag worden. De christen-democraten dienen daarom vandaag tijdens de begrotingsbehandeling een motie in om alle sportcomplexen van een vlag van de gemeente Haarlemmermeer te voorzien. De stemming over de motie is vanavond laat.

Volgens de partij komt het vlagvertoon de herkenbaarheid van de gemeente ten goede. De kosten voor de vlaggen zouden uit het potje voor citymarketing kunnen worden betaald, zo vindt de CDA-fractie.

“We hebben in al onze kernen wel 24 complexen met sportvelden waar veel mensen aan het sporten en bewegen zijn en ook de nodige toeschouwers komen”, zo zegt CDA-fractievoorzitter Ed Koster. “We merkten echter onlangs op dat nergens te zien is dat men zich op een gemeentelijk sportpark bevindt.”

Koster: “Daarom willen wij aan de besturen van de sportverenigingen die de velden gebruiken voor wedstrijden en trainingen een gemeentelijke vlag aanbieden en hen vragen die vlag te heisen bij alle sportactiviteiten. Zo dragen zij daarbij zeker bij aan de herkenbaarheid van de gemeente bij al die activiteiten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie