Face bereidt zich voor op ‘The Bollywoodmusical’

13 november 2008 om 00:00 Nieuws

“Het is een stuk dat het minst aan tijd en plaats gebonden is”, vertelt Jeroen Meuleman voorzitter van Face. “Ook al speelt het zogenaamd in het Athene van Theseus. Het verhaal gaat over de onoverwinnelijke Theseus die gaat trouwen met Hippolyta, koningin van de Amazonen. Iedereen verheugt zich over de jonge liefde en vooral op de op handen zijnde feesten. Alvorens die kunnen losbarsten, moeten er misverstanden en liefdesperikelen uit de weg worden geruimd.”

‘Meespelen met de musicalgroep is hele uitdaging’ HAARLEMMERMEER - Musicalgroep Face bestaat vijftien jaar en als jubileumvoorstelling is er gekozen voor het bekende blijspel van Shakespeare: een Midzomernachtdroom.

Maar liefst drie verhaallijnen zet Shakespeare daarvoor uit. Aan het hof van Theseus blijkt ene Hermia verliefd op L., hoewel ze met D. moet trouwen die bemind wordt door een zekere Helena. De jongelingen vluchten het Atheense woud in om - ieder voor zich - de zaken naar hun hand te zetten. Dat pakt verkeerd uit, omdat daar de elfenkoning Oberon in onmin leeft met zijn lichtzinnige koningin Titania. Oberon stuurt zijn knecht Puck, een vrolijk, maar amoreel type, het bos door op een rondje toveren om zijn vrouw weer in het gareel te krijgen. Dat lukt uiteindelijk, hoewel ondertussen Hermia cs bijna aan hun liefdes ten onder zijn gegaan. Ondertussen is ook een groep werklieden in het bos verschenen om in het geheim te oefenen voor het stuk dat het ter ere van het huwelijk mag opvoeren.

“Eind goed, al goed”, stelt Jan van Dijk. “Het is een prachtig stuk, maar tegelijkertijd ook een monsterproductie. We werken bijvoorbeeld met 300 kostuums.”

Jan van Dijk, van huis uit bloemenkweker, is nog niet zo heel lang bij Face. Hij speelt niet alleen mee, maar doet ook heel veel met het decor. “Het is gewoon leuk. We repeteren één keer per week en een paar weekenden. Daarnaast zijn we het hele jaar door bezig met het maken van decorstukken en kleding. Iedereen binnen de vereniging doet wel iets extra’s naast het spelen. Maar ook vrienden en kennissen worden aan het werk gezet, want er komt redelijk wat bij kijken.” Jeroen Meuleman is nu sinds een jaar voorzitter. “Een uitdaging en dan ook nog eens een hele leuke. Als je goed wilt spelen, dan moet je je heel erg concentreren. Die concentratie ervaar ik als gezonde spanning. Het is een heel creatief proces. Overdag ben ik druk in de telecom wereld; heel zakelijk. Face is voor mij een enorme uitlaadklep. Soms is het best moeilijk, want op maandagochtend moet je wel weer gewoon naar je werk. Maar ik ben er in het dagelijks leven wel een stuk zekerder van geworden.”

Midzomernachtsdroom, de Bollywoodmusical, wordt gemaakt in samenwerking met Bollywooddansschool Elegancia en Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. Het is een voorstelling voor het hele gezin. Kaarten zijn te bestellen via de kassa van schouwburg De Meerse en via www.musicalface.nl.

Face repeteert eenmaal per week op dinsdagavond. Face is nog dringend op zoek naar mensen die willen helpen met het naaien van kostuums of het maken van decors. Musicalgroep Face: p/a Bandholm 46, 2133 DK Hoofddorp, info@musicalface.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie