Inwoners Badhoevedorp moeten geduld hebben met renovatie van De Sporthoeve

18 december 2008 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - De renovatie van De Sporthoeve wordt niet gekoppeld aan de bouw van het nieuwe dorpshuis, de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Badhoevedorp. De kosten voor de combinatie van het bouwen van de MFA en de renovatie van De Sporthoeve zijn erg hoog. Het jaarlijkse voordeel dat het gezamenlijk optrekken zal opleveren, 58.000 euro, is daarbij volgens college en gemeenteraad te laag.

De gemeenteraad besprak vorige week een onderzoek naar verschillende renovatie- of moderniseringsmogelijkheden van De Sporthoeve. De vijf scenario’s liepen uiteen van een investering van ruim 1 miljoen euro, waarbij alleen gerenoveerd zal worden, tot een investering van ruim 7 miljoen euro, waarbij een geheel nieuwe zwemzaal wordt gebouwd. Een aantal politieke partijen sprak hun voorzichtige voorkeur uit voor scenario 2 waarin een beweegbare bodem wordt geplaatst om het bad beter geschikt te maken voor waterpolo en zwemwedstrijden. Een beslissing hierover valt pas later als er meer helderheid is over de omlegging van de A9.

Verschillende partijen toonden zich wel bezorgd dat langer wachten met renovatie hogere kosten met zich mee zal brengen. Wethouder Tom Horn vertelde dat De Sporthoeve nu uiteraard nog geen veiligheidsrisico’s kent, maar wel ongemakken. De Sporthoeve zal volgens de wethouder dit jaar nog worden onderzocht om de situatie opnieuw in kaart te brengen. Indien nodig wordt de raad dan om een extra krediet gevraagd om noodzakelijke aanpassingen te kunnen doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie