Floriande-Zuid: extra overlast door vliegproef

18 december 2008 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Inwoners van Floriande-Zuid in Hoofddorp zeggen veel overlast te ondervinden van overvliegende vliegtuigen. De hinder is volgens hen enorm toegenomen na de start van de vliegproef met Boeing 737’s van de KLM november vorig jaar.

De proef houdt in dat piloten van Boeing 737’s van de KLM een nauwkeurige bocht vliegen vanaf de Kaagbaan, waardoor inwoners van Nieuw-Vennep en gedeeltelijk ook Hoofddorp minder last zouden hebben van vlieglawaai. Kort geleden is besloten de vliegproef, die tot eind oktober liep, met een jaar te verlengen.

De werkgroep ‘Verontruste Bewoners Floriande-Zuid’ ziet de proef liever vandaag dan morgen stoppen. De inwoners hebben hun bezwaren voorgelegd aan gemeente, rijksoverheid en CROS (Commissie Regionaal Overleg Schiphol) en gevraagd welke maatregelen er genomen gaan worden om deze onaanvaardbare overlast te beperken of op te heffen.

“Helaas wordt telkenmale uitgelegd waarom de proef wordt gehouden en welke groepen bewoners erop vooruitgaan doch hoewel het betreurd wordt, worden er geen maatregelen getroffen om de hinder in Floriande te beperken”, zegt een woordvoerster van de werkgroep.

De verontruste bewoners van Floriande-Zuid stellen dat het op dit moment naar verhouding rustig is, omdat de wind ‘gunstig’ is en omdat nog maar een klein deel van de KLM-vloot is uitgerust met de vereiste apparatuur om te kunnen meedoen aan de proef. “Mocht de proef onverhoopt definitief worden omgezet in een officiële uitvliegroute van de Kaagbaan dan zal de overlast niet te overzien zijn”, zo is de werkgroep bang.

De groep stelt dat het van groot belang is dat alle bewoners, en zeker die van Floriande-Zuid, bij BAS melden als zij overlast ervaren. BAS is bereikbaar onder www.bezoekbas.nl of (020) 601 55 55.

“Als bewoners kunnen we slechts een beetje invloed op de beslissing van de overheid uitoefenen als wij onze overlast zelf melden”, aldus de woordvoerster.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie