The City of Love genoemd als één van de attracties in het Park van de 21e Eeuw

8 januari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Voordat het werkelijk zover is, zal er ongetwijfeld nog heel wat water door de Ringvaart moeten stromen. Maar het staat er toch echt: in een recente uitgave van de provincie Noord-Holland staat The City of Love vermeld als één van de attracties in het nog te ontwikkelen Park van de 21e Eeuw.

The City of Love is niet zomaar een project, maar het geesteskind van zakenman Rinus Beusenberg uit Cruquius. Die probeert al jaren onder die naam een groot erotisch uitgaanscentrum van de grond te krijgen, tot dusverre zonder succes. Er lopen nog meerdere rechtszaken. The City of Love lijkt verder weg dan ooit.

Uitgerekend deze naam duikt nu op in een werkboek vol toekomstperspectieven bij een nieuwe structuurvisie voor Noord-Holland in het jaar 2040. City of Love wordt daarbij genoemd naast attractieparken als Disney Lowlands en World Wellness.

Volgens een woordvoerster van de provincie is de vermelding van City of Love zuiver toeval. Zij zegt dat de makers van het werk een paar grote projecten als voorbeeld hebben genomen. Het noemen van het megabordeel heeft geen enkele juridische betekenis, aldus de zegsvrouw.

De gemeente is verbaasd. “Deze vraag hoort thuis bij de provincie. Wat bedoelen ze precies? Die vraag leeft bij ons ook,” zegt een woordvoerder. Beusenberg zelf denkt dat er helemaal geen sprake is van toeval. Hij heeft vorige maand de provincie om opheldering gevraagd waarom juist zijn project in het boek is opgenomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie