Wethouder Michel Bezuijen volgt Julius Lindenbergh op als Politicus van het Jaar

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Wethouder Michel Bezuijen is met 381 punten overtuigend winnaar geworden van de uitverkiezing Politicus van het Jaar. Hij volgt daarmee Julius Lindenbergh op die de titel vorig jaar in de wacht wist te slepen. Nummer twee werd, op grote afstand, Peter van Groenigen (HAP) met 249 punten. Op plaats drie eindigde Ed Koster (CDA) met 243.

De verkiezing Politicus van het Jaar werd dit jaar voor het eerst alleen ‘digitaal’ gehouden via de website van de Hoofddorpse Courant. Het leverde maar liefst 1.100 stemmen op via zo’n 220 goed ingevulde formulieren. Meteen toen het digitaal stemlokaal opende, bleek al dat de uiteindelijke winnaar verruit favoriet was. De overgrote meerderheid van de stemmers woont in Haarlemmermeer. Eén stem werd zelfs uitgebracht vanuit Engeland. Ander opvallend element is dat het college gezamenlijk éénderde van de stemmen kreeg. Er was geen enkele politicus die eindigde op de hatelijke nul.

De redactie van de Hoofddorpse Courant heeft tevens drie winnaars getrokken die in aanmerking komen voor één van de drie boeken ‘Daarom Haarlemmermeer’. Zij krijgen via het door hen zelf opgegeven mailadres bericht hoe zij in het bezit kunnen komen van het boek. Het gaat om Jeanet Kroonen uit Hoofddorp, Wil Femer uit Rijsenhout en W. Lorié uit Vijfhuizen. De prijsuitreiking van de beker staat gepland voor donderdag 29 januari, direct voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering. De prijsuitreiking begint om 16.45 uur in de Burgerzaal. Dan is ook de volledige uitslag beschikbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie