Winkeliers uit Floriande naar rechter om bussluis

15 januari 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De winkeliers uit de wijk Floriande in Hoofddorp spannen een rechtszaak aan tegen de gemeente in verband met de omstreden bussluis op de Waddenweg/Deltaweg. De middenstanders menen dat de bussluis te veel klanten weghoudt van hun winkels en dat er daarom sprake is van oneerlijke concurrentie.

Voorzitter Wim Bosma van de winkeliersvereniging in Floriande heeft het starten van een rechtszaak vanaf zijn vakantieadres bevestigd. De eigenaar van het winkelcentrum, Fortis Vastgoed, is de eisende partij. “Wij zien voldoende mogelijkheden om zo’n zaak te winnen. Alle stukken zijn inmiddels naar een advocaat gestuurd met het verzoek een proces te starten. Ik neem aan dat het een kort geding gaat worden.”

De bussluis op de Waddenweg is al geruime tijd onderwerp van felle discussies. Je hebt uitgesproken voorstanders én tegenstanders. De voorstanders zijn blij met de bussluis, omdat hiermee sluipverkeer door de wijk wordt voorkomen. Tegenstanders zien de sluis liever vandaag dan morgen verdwijnen, omdat je een heel stuk moet omrijden om bijvoorbeeld naar het centrum van Hoofddorp te gaan.

De winkeliers van Floriande hebben er nooit een geheim van gemaakt fel tegen de bussluis te zijn. Voor hen is nu de maat vol. “Twee jaar van overleg hebben niets opgeleverd”, aldus Bosma. “De gemeente houdt gewoon vast aan die bussluis.” Wanneer het proces dient is nog onbekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie