Ed Koster gaat boek schrijven over kordate Ivo Opstelten

19 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Na zijn boek over Dries van Agt dus nu opnieuw een boek van de hand van Vijfhuizenaar en CDA-voorman Ed Koster. Dat Opstelten als VVD-er een totaal andere politieke kleur heeft is voor Koster niet van belang. “Als auteur heb ik een andere pet op en de persoon Opstelten spreekt mij bijzonder aan. Immers, je loopbaan eindigen als burgemeester van de stad waar je bent geboren komt bijna niet voor. En wat voor een stad. Ik ben meer dan volledig ingeburgerd in Haarlemmermeer maar mijn Rotterdamse bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik was trots op hem als burgemeester. Dit vanwege het gevoel dat hij bij je oproept. Opstelten is heel menselijk, maar ook heel kordaat en de burgers voelden zich bij hem thuis”, weet Koster die tijdens het kennismakingsgesprek op het stadhuis aan de Coolsingel - voor hem als Rotterdammer én Feyenoorder het walhalla - ondervond hoe gemakkelijk Opstelten met mensen omgaat. “Het is gewoon een heel aardige vent met ‘niet lullen, maar poetsen’ als wapenspreuk.”

‘Een geweldige eer deze bekende Rotterdammer te mogen interviewen’ VIJFHUIZEN - Geboren Rotterdammer Ed Koster gaat een boek schrijven over oud-burgemeester en eveneens geboren Rotterdammer Ivo Opstelten.

De plannen leken te worden doorkruist door een ander boek waarvan Opstelten echter niets wist. Het bleek een fotoboek te zijn over Rotterdam, opgehangen aan interviews over hem, niet met hem. Maar liever wilde de man die thans landelijk partijvoorzitter van de VVD is, een boek zien waarin hijzelf aan het woord komt om zijn ervaringen, met name in het burgemeestersambt, te delen met de lezers. Dit bleek tijdens het genoeglijk gesprek dat Koster onlangs had met Opstelten die nadrukkelijk inspraak wilde over de auteur. “Nadat hij was benaderd over een boek over hemzelf koos Opstelten mij als auteur omdat hij heel tevreden was over de manier waarop ik Van Agt in zijn boek heb neergezet. Ik vind het een geweldige eer een boek te mogen schrijven over de loopbaan van een man die al vóór zijn dertigste burgemeester was, in vijf gemeenten dit ambt bekleed heeft en ook een hoge functie op Binnenlandse Zaken heeft gehad. Het wordt een boek, geschreven naar eer en geweten en objectief en kritisch, dat gebaseerd is op interviews met Opstelten zelf en mogelijk een aantal sleutelinformanten uit zijn arbeidzame leven.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie