Zwanenburg blijft op koers voor vierde plek

t Zondagvoetbal

Zwanenbug - Alliance 22 2-2 (2-1)

1-1 Thijs Vervenne, 2-1 Rick Buijs

Gele kaarten: Jeroen Breure, Lars Buijs en John van der Tol

“Dit is een terechte uitslag, al wil je als trainer altijd meer natuurlijk,” klonk het reële commentaar van Wessel Colijn. “De eerste helft was voor Zwanenburg, wij hadden het betere van het spel. Toch werd het in de 24e minuut 0-1 toen Alliance er over de rechterkant goed doorkwam. De diagonale voorzet werd bekwaam afgerond. Na ruim een halfuur spelen werd er een overtreding gemaakt op Bas Kooter binnen het strafschopgebied. Net als vorige week kweet doelman Thijs Vervenne zich uitstekend van zijn taak: 1-1. Drie minuten later kwamen we op voorsprong. Een vrije trap van Mark von Mauw werd door Rick Buijs afgerond. Meteen na rust kwam Alliance heel goed uit de startblokken. Wij werden behoorlijk onder druk gezet. Daarom gingen we met drie spitsen spelen, met de bedoeling beter onder die druk uit te komen. In de 53e minuut hadden we geen geluk toen een schot van John van der Tol op de kruising belandde. Drie minuten later maakten we een fout bij het uitverdedigen, Alliance profiteerde en scoorde 2-2. We bleven veel druk naar voren zetten. Rick van Veen was nog dicht bij een doelpunt uit een vrije trap. We lopen een puntje in en we liggen nog steeds op koers voor onze doelstelling, de vierde plaats en een plek in de nacompetitie.”