Tijdens werkbezoek is nadenken over toekomst van Zwanenburg begonnen

19 maart 2009 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - “Het is toch niet voorstelbaar, dat als het keer echt goed mis gaat boven het dorp, dat het om een vliegtuig gaat dat daar helemaal niet had moeten vliegen. We weten nu dat het kan gebeuren. Nú moeten we er wat aan doen.”

Die dringende oproep om steun deed Eef Haverkort, luchthavenspecialist van de dorpsraad, tijdens het werkbezoek dat leden van het college en de gemeenteraad 12 maart brachten aan Zwanenburg. “Met het vliegtuigongeluk nog op het netvlies willen wij dat vliegtuigen die niet boven het dorp hoeven te vliegen, daar ook niet meer mogen komen. Nu gebeurt dit op grote schaal in het kader van de proef parallel starten.” Ook drong de dorpsraad aan op een gerichte nazorgactie voor mensen die na de vliegtuigcrash nog met vragen zitten. Over beide onderwerpen zegde burgemeester Weterings brede medewerking toe.

Ander onderwerp van gesprek was het Convenant Omgevingskwaliteit dat meer balans moet brengen in de lasten en lusten van Schiphol. In dit kader heeft de dorpsraad de nodige voorstellen voor projecten gedaan. Tijdens het werkbezoek ging de meeste aandacht uit naar het voorstel ‘Hart van Zwanenburg’ dat de aanleg beoogt van een dorpsplein met een multifunctioneel dorpshuis. De dorpsraad wees er op dat de Nederlandse staat met het convenant formeel het recht van de meest gehinderde woonkernen op compenserende maatregelen erkent. “Doet de gemeente Haarlemmermeer dat ook?” was de slotvraag van Haverkort. Een kort moment van stilte maakte duidelijk dat het nadenken begonnen was.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie