Laatste Taizédienst voor de zomer in De Lichtkring

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Hoofddorpse Taizégroep organiseert voor zondag 19 april de laatste Taizédienst van dit seizoen. Na de zomer start er een nieuwe serie van vier diensten, ook weer in De Lichtkring in Hoofddorp.

Taizédiensten kenmerken zich door de stilte van tussen de vijf en tien minuten in plaats van een preek, het herhalend zingen van de korte liedteksten en de eenvoud en rust. Dit alles speelt zich af rond de vele kaarsen, de rode doeken en iconen. De spiritualiteit van Taizé raakt wereldwijd steeds meer in trek, zowel bij jongeren als ouderen.

Ook deze dienst vindt weer plaats in kerkcentrum De Lichtkring en begint om 19 uur. De dienst duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom.

De Lichtkring ligt aan de Lunenburgdreef 70 bij het winkelcentrum Toolenburg.

Dit seizoen zijn er nog twee activiteiten van de Hoofddorpse Taizégroep: de jaarlijkse Taizé-wandeling op donderdag 28 mei, rond het Grote Meer in het Haarlemmermeerse Bos, en de Taizé-jongerenreis van 5 tot 12 juli. Informatie daarover op www.deark.nu/activiteiten/taizé. Opgave is nog mogelijk bij rien.wattel@deark.nu.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie