Vervelend verlies voor VVC in onvriendelijke wedstrijd

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Zaterdagvoetbal

Vierde plaats nog steeds binnen bereik, doelsaldo wordt waarschijnlijk beslissend VVC begon dit seizoen met een lastige reeks wedstrijden en haalde daarin te weinig punten. Pas in de achtste wedstrijd tegen Wartburgia gingen de remmen voor de eerste keer echt los (1-9). In de wintermaanden was het nog kwakkelen met de resultaten, maar de laatste weken zat VVC in een flow. Na fraaie uitoverwinningen bij NFC/Brommer, Roda 23 en RKAVIC klom het team van Hajo Hendriks uiteindelijk over de rug van SCW (0-1) naar de vierde plaats.

VVC - AMVJ 0-1 (0-1)

Gele kaarten: Arjan Kempes en Ruud Nederstigt. Rode kaart: Wouter Klootwijk

Winst was goed voor de vierde plaats, uit verloor VVC met 2-0. Topscorer Wilbert Abbink ontbrak wegens een schorsing en tot overmaat van ramp blesseerde Bart Klootwijk zich al na twintig seconden, een streep door de rekening voor VVC. In de zeventiende minuut ontsnapte de thuisploeg bij een schot tegen de paal. Na een halfuur spelen brak Mourad Abarkan over de rechterkant door, hij werd binnen het strafschopgebied tegen de grond gewerkt maar kreeg geen strafschop mee. Even later werd een harde tackle van Yorbin den Ouden halverwege zijn eigen helft bestraft met een vrije trap tegen. De bal werd hoog in het strafschopgebied geslingerd en met het achterhoofd scoorde een van de middenvelders van AMVJ 0-1. De gasten lieten zich na de 0-1 nog nadrukkelijker inzakken, tot aan de rust slaagde VVC er niet in nog een fatsoenlijke kans te creëren tegen de muur van verdedigers. Na rust bleef voorzichtigheid geboden, een tweede tegengoal zou fataal zijn. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd kon VVC de druk uitoefenen die nodig was. Edwin van Heek kreeg een kopkans, aan de andere kant haalde Erwin Bouwmeester een inzet na een corner van AMVJ van zijn doellijn. In de 76e minuut kon Wouter Klootwijk niet genoeg kracht en richting geven aan zijn schot na een afgeslagen bal, twee minuten later ging Edwin van Heek uitstekend door. Hij koos ervoor de bal af te leggen op Mourad Abarkan die daar niet meer op rekende. In plaats van afronden kon hij alleen nog terugleggen op Van Heek wiens doelpoging gekraakt werd. VVC probeerde steeds wanhopiger de verdiende gelijkmaker te forceren, eerst met tien tegen elf omdat Mourad Abarkan met kramp uitviel en later zelfs met negen tegen elf omdat Wouter Klootwijk rood kreeg. Zo verloor VVC niet alleen drie punten maar ook twee belangrijke spelers. In de laatste speelronde moet VVC naar EDO, terwijl AMVJ Wartburgia ontvangt. Het doelsaldo van beide ploegen is nagenoeg gelijk, veel scoren wordt dus het devies.