OR van De Meerse zegt vertrouwen op in bestuur

4 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De OR van De Meerse maakte de vertrouwensbreuk met het bestuur vorige week per e-mail aan de gemeente bekend. In de e-mail meldde de ondernemingsraad dat het besluit om het vertrouwen op te zeggen door 84 procent van alle medewerkers is gesteund. Zowel bestuursvoorzitter Marijke ‘t Hart als leden van de OR wilden na afloop van de raadsvergadering niets zeggen over de achtergronden van de vertrouwensbreuk.

Wethouder Tuning blijft uitgaan van oplossing voor financiële problemen HOOFDDORP - De Ondernemingsraad (OR) van schouwburg De Meerse heeft 27 mei het vertrouwen opgezegd in het bestuur. Dat bleek vorige week tijdens een vergadering van de gemeenteraad, die zich opnieuw boog over de financiële problemen bij de Meerse.

In april werd bekend dat De Meerse over 2008 een tekort heeft van bijna 200.000 euro. Tot en met volgend jaar zou het tekort kunnen oplopen tot meer dan 750.000 euro. De problemen zijn vooral een gevolg van de tijdelijke verhuizing van de schouwburg naar bedrijventerrein De President. In de slipstream zegde het bestuur ook het vertrouwen op in de net begonnen nieuwe directeur Kees de Graaff.

Cultuurwethouder Herman Tuning zei vorige week niet te willen treden in de recente vertrouwensbreuk tussen OR en bestuur. Hij beschouwt dat als interne aangelegenheid, maar zei de breuk wel jammer te vinden. “De slagkracht wordt opnieuw ondermijnd.”

Wethouder Tuning vertelde dat de leiding van De Meerse al met een plan van aanpak is gekomen, maar dat dit door hem als onvoldoende is afgewezen. De wethouder maakte duidelijk dat wat hem betreft de teller op nul moet staan als De Meerse terugverhuist naar het nieuwe Cultuurgebouw op het Raadhuisplein.

PvdA-raadslid Anne de Rooij vroeg zich af of dat wel haalbaar is. Zij vroeg zich af of De Meerse niet meer tijd moet krijgen om financieel gezond te worden. CDA-fractievoorzitter Ed Koster vond dat de programmering van De Meerse drastisch om moet om meer geld in het laatje te krijgen. Minder artistieke experimenten en meer André van Duin, zo luidde zijn boodschap. Andere fracties merkten op dat de politiek niet op de stoel van De Meerse moet gaan zitten.

Dat was ook de mening van wethouder Tuning. Hij zei er nog steeds vertrouwen in te hebben dat het bestuur orde op zaken stelt. De wethouder beloofde de raad nog voor de zomer nader in te lichten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie