Gemeente stapt naar bestuursrechter om komst megasupermarkt in Sugar City

4 juni 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer is naar de bestuursrechter gestapt om de komst van een megasupermarkt in Sugar City in Halfweg tegen te houden. Wethouder Herman Tuning zei vorige week in de gemeenteraad dat zo’n supermarkt nadelig is voor de middenstand in Zwanenburg.

Haarlemmermeer maakte al eerder bezwaar tegen de komst van de supermarkt, maar de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft dat bezwaar afgewezen. Haarlemmermeer heeft daarop besloten beroep aan te tekenen bij de bestuursrechter. Wethouder Tuning gaf toe dat de rechtszaak een risico kan zijn voor de plannen om in Halfweg een nieuw NS-station te bouwen. Zoals bekend overweegt de NS op de lijn Haarlem-Amsterdam een nieuw station te bouwen in Halfweg. Voorwaarde voor de NS is wel dat er over de Ringvaart een fiets-voetgangersbrug wordt aangelegd, zodat ook inwoners van Zwanenburg gebruik kunnen maken van het treinstation. De dorpsraad Zwanenburg-Halfweg is enthousiast over de plannen, maar wil wel dat wordt voorkomen dat iedereen straks de auto gratis in Zwanenburg neerzet om vervolgens in Halfweg op de trein te stappen, zo stelde dorpsraadslid Jan van Egmond tegen de raad.

Ook wethouder Tuning vond dat parkeerproblemen in Zwanenburg moeten worden voorkomen. Voor het college weegt nog zwaarder dat er streep wordt gehaald door de plannen voor een megastore in Sugar City. Dat conflict met de buurgemeente kan het hele plan voor een nieuw station én brug wel eens dwarsbomen, zei Tuning.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie