Alsnog koninklijke onderscheiding voor Henk Loerakker

4 juni 2009 om 00:00 Nieuws

CRUQUIUS - In zijn zonovergoten achtertuin kreeg Henk Loerakker vrijdag voor Pinksteren alsnog zijn koninklijke onderscheiding. Burgemeester Theo Weterings speldde hem de versierselen op die horen bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loerakker zou 29 april de onderscheiding krijgen maar vlak voor de plechtigheid begon moest hij met hartklachten naar een ziekenhuis gebracht worden. Het gaat weer goed met de Cruquiaan zodat alsnog het feestje gevierd kon worden. Henk Loerakker kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange en grote inzet voor de Friese Paardendag dat is uitgegroeid tot het grootste evenement ter wereld op dit gebied.

Zoals dat in een dorp nog vaker gebeurt kwam ook burgemeester Weterings gewoon achterom. Zittend in de zon bekende hij de decorandus dat de gemeente de stille hoop heeft dat het paardenfeest, dat dit jaar niet op de vaste datum gehouden kon worden vanwege het eeuwfeest van het Concours Hippique, terugkomt.

Henk Loerakker geeft in zijn huis de koninklijke onderscheiding een mooi plaatsje naast het Erekruis Atjeh, een onderscheiding die zijn grootvader kreeg in 1901.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie