Historisch Museum H’meer

23 juli 2009 om 00:00 Nieuws

In het Historisch Museum Haarlemmermeer zijn drie tentoonstellingen te bekijken, te weten ‘Ga toch fietsen!’, ‘100 jaar Concours Hippique Hoofddorp’ en ‘Schiphol – van vliegweide tot mainport’. In eerstgenoemde tentoonstelling zijn behalve een heuse tridem ook voorbeelden van fietsbruggen, -stallen en -paden van over de hele wereld te zien. Ook kan men een kijkje nemen in de vaste presentatie van het museum. Daar komt de bezoeker van alles te weten over de geschiedenis van Haarlemmermeer van 1852 tot 2009. ‘

HOOFDDORP - Komt allen in de zomervakantie naar het Historisch Museum Haarlemmermeer aan de Bosweg 17 (voormalig Kruisweg 1403) in Hoofddorp. Daar is van alles te zien en te doen! Van het bekijken van tentoonstellingen tot het maken van een speurtocht of een themawandeling door het Haarlemmermeerse Bos.

Met de kinderen kan men één van de speurtochten maken als de Dik Trom speurtocht. Men maakt het bezoek helemaal af in combinatie met een wandeling door het Haarlemmermeerse Bos langs het Insectenpad of het Bomenpad, samengesteld door De Heimanshof, of met een fietstocht langs historische en nieuwe waterkunstwerken aan en om de Ringvaart en de Hoofdvaart. Alle routes zijn gratis in het museum verkrijgbaar.

Openingstijden: Het museum is tot 1 november 2009 geopend van dinsdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur. Voor meer informatie: (023) 562 04 37 of www.historisch-museum-haarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie