Affakkelen laatste restje lpg

6 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De laatste schooldag voor de zomervakantie werd het bekend: Benelite gaat haar lpg-verkooppunt aan de Nijverheidsstraat sluiten. Nu, enkele weken later, is het verkooppunt niet meer dan een lege ondergrondse tank vol water, met bovengronds nog een paar grijs geverfde kranen en enkele pijpjes die doelloos uit de grond steken. Medewerkers van De Visser zijn er dinsdag meerdere uren mee bezig geweest om de installatie verantwoord en veilig af te sluiten.

Ronald en Henk, voorzien van helm en een dikke jas met lange mouwen, zijn even voor twaalf uur aan de slag gegaan. Ze weten dat Benelite de tank van 20.000 liter (‘een gemiddelde grootte’, aldus Ronald) bijna heeft leegverkocht, het is nu zaak ook het laatste beetje er uit te krijgen. Een deel daarvan wordt overgepompt naar de extra tank op de vrachtwagen, het allerlaatste beetje gas wordt via de affakkelmethode verwijderd. Het gecontroleerde brandje duurt zo’n twee uur. De lege tank wordt tegelijkertijd met water gevuld, zodat er echt geen kubieke centimeter gas meer in kan zitten.

De volgende stap wordt het verwijderen van de tank zelf die nu nog onder een dikke betonplaat ligt. Die plaat houdt de tank netjes op zijn plaats. Wanneer die klus geklaard wordt, weten Ronald en Henk niet. “Dat zal een dezer dagen wel gebeuren. De tank wordt netjes schoongemaakt en kan dan weer ergens anders opnieuw gebruikt worden.”

Dat laatste geldt niet voor de afleverzuilen. Die zijn deze dinsdagmiddag al bijna in zijn geheel ontmanteld. “Die waren ook niet zo jong meer en kunnen daarom naar de schroothoop.”

De ontmanteling van de lpg-installatie maakt deel uit van een verhuisplan voor het complete benzinestation aan de Burgemeester Pabstlaan. Gemeente en Benelite hebben daar langere tijd overleg over gevoerd. Volgens eigenaar Daan Kempe een constructief overleg. Een nieuwe locatie kan hij, net zoals Schenk Makelaars die het geheel begeleidt, nog niet noemen. Het wordt in ieder geval wel een locatie ‘in de buurt van Hoofddorp’.

De sluiting van de lpg-installatie maakt het overigens meteen mogelijk dat de uitbreidingsplannen voor de nabijgelegen basisschool De Klimop kunnen worden uitgevoerd. Op de laatste schooldag voor de zomervakantie werd dit nieuws meteen gevierd met gratis ijs.

Ronald en Henk sluiten de lpg-installatie van Benelite aan de Nijverheidsstraat definitief af.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie