Bouw van thermencomplex vertraagd

20 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Ruim een jaar geleden werden de plannen voor Thermen Holiday Haarlemmermeer gepresenteerd. Het bedrijf sloot daarvoor een erfpachtovereenkomst met de gemeente. Op een stuk grond tussen de oude en nieuwe Bennebroekerweg net naast bedrijventerrein De President moet het superluxe complex komen. Het krijgt een oppervlakte van 50.000 vierkante meter en wordt daarmee de grootste sauna ter wereld, zo is uit een bliksemonderzoek via internet gebleken.

Plannen voor grootste sauna ter wereld voorlopig in de ijskast door financiële crisis HOOFDDORP - De bouw van het grootste saunacomplex ter wereld bij Hoofddorp is voorlopig op de lange baan geschoven. Volgens directeur Sherita Narain van initiatiefnemer Thermen Holiday Haarlemmermeer is een pas op de plaats noodzakelijk door de wereldwijde financiële crisis. “Maar we blijven onverminderd enthousiast over de plannen. Alleen duurt het wat langer om ze uit te voeren.”

Het thermencomplex met tal van futuristische baden moet onderdak bieden aan zo’n 1200 bezoekers per dag. De bouw zou afgelopen voorjaar van start gaan en 15 december dit jaar klaar moeten zijn, precies zes jaar nadat de eigenaren Tonny Gajadin en Sherita Narain hun eerste sauna in Schiedam openden.

Die planning is onhaalbaar gebleken. “Als het aan ons ligt, hadden we morgen begonnen met de bouw”, zo vertelt Sherita Narain. “Maar door de crisis is het gewoon een heel moeilijke periode. De banken hebben alle kredieten bevroren. We blijven voortdurend in overleg met financiers en met de gemeente, maar voorlopig is er nog geen zinnig woord te zeggen over de planning.” Narain durft beslist geen voorspelling te doen wanneer er wel kan worden begonnen. In de plannen is ervan uitgegaan dat de bouw van het complex ongeveer vijftien miljoen euro gaat kosten. Sherita Narain zegt dat het enthousiasme over het project nog altijd groot is. “Maar we hebben wel een beetje een rotjaar achter de rug. Gelukkig is dat enigszins goedgemaakt doordat we wel een sauna in Drenthe hebben overgenomen.”

Wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening laat via een woordvoerster weten dat Thermen Holiday hem heeft verzekerd dat de plannen niet al te veel vertraging oplopen. De gemeente gaat er daarom vanuit dat het complex tijdig wordt gerealiseerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie